Verbouwing restaurant

De nieuwe eigenaar van dit gedateerde pand had specifieke ideeën over de nieuwe uitstraling. Het moest een stoer, robuust en toch huiselijk aandoend barbecue restaurant worden. Aan de buitenzijde heb ik diverse terrasoverkappingen van grof douglas-hout gemaakt met daaronder vlonderterrassen van oude planken. Dit heeft het pand veel meer uitstraling gegeven en vanaf de terrassen is er een schitterend uitzicht over het water. De binnenzijde van het gebouw is ontdaan van alles wat er was en geheel opnieuw vormgegeven. Daarbij zijn allerhande, door de eigenaar verzamelde, oude materialen zoals glas-in-loodramen, oude kloosterdeuren, kerkgebinten, klassieke paneeltjes et cetera, gebruikt.
Ik kreeg van alles aangereikt en met al deze materialen, veel creatief denkwerk en handigheid, is er een zeer bijzonder interieur ontstaan waar iedereen zich direct thuis voelt.
Een mooi project dat zonder bouwtekeningen, maar ‘al doende’ gerealiseerd is!